Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har jag kommit till november 2018. Den fjärde och sista boken som kom den månaden och fortfarande är oläst var  Lupus av Jens Henrik Jensen från Polaris. Den här boken har jag faktiskt fått två upplagor av ser jag nu, dels som inbunden, dels som pocket (i april 2019). Det är del fyra i en serie där jag inte har eller har läst tidigare delar, vilket gör det lite problematiskt. Av författaren har jag senare böcker, i en helt ny serie, och sannolikheten känns högre att jag skulle läsa någon av de böckerna. För jag är nyfiken på författaren.

I Lupus, del fyra i serien om krigsveteranen Niels Oxen, är Oxen tillbaka i Danmark efter att ha levt gömd i den svenska skärgården. En rad mystiska händelser för både Oxen och hans partner, den excentriska före detta PET-polisen Margrethe Franck, tillbaka till en tid de helst inte vill minnas. Den tid då Margrethe Franck förlorade sitt ben. Gamla hemligheter kommer upp till ytan. Och både förr och nu dyker vargen upp ur mörkret.