Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 34 är Jorden runt

Härligt tema! Jag väljer tre böcker som utspelar sig i länder som jag inte så ofta brukar läsa om. Alla tre böckerna har jag läst i sommar, och gillat väldigt mycket. Men tyvärr så har jag inte hunnit skriva recensioner än så länkar finns inte med.

  1. The Pearl That Broke Its Shell av Nadia Hashimi som utspelar sig i Afghanistan. Efter att den stått i hyllan fem år så kom jag mig för att läsa den i juli.
  2. En mors bekännelse av Kelly Rimmer. Australien. Jag hade läst om den på Bokföring enligt Monika och blev så intresserad att jag önskade mig den i julklapp förra året. I juni blev den läst.
  3. Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Ryssland. Jag sneglade på den när författaren fick Nobelpriset, men läste den inte då. Sonen har läst den och rekommenderade den. Den blev juli månads bästa bok.