Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här veckan har varit intensiv, och det har inte blivit jättemycket läst. Förra helgen hjälpte vi dottern att flytta och det blev mycket bilkörning. Sen började jag jobba igen, och jag hade förträngt hur trött man blir av arbetsdagar. Nu känns det som om jag behöver semester igen! Igår tog vi det lugnt, vilket innebär att det blir mycket som ska hinnas med idag. I värmen.

Det har dykt upp en del recensionsexemplar den här veckan och ett av dem började jag på igår. Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck. En bok jag sett fram mot ända sedan jag hörde att det skulle komma en ny bok av henne.

Smakbiten kommer från sid 43

Mamma kör hela vägen fram till staketet innan hon kliver av cykeln.
”Så det är sant”, säger hon. ”Du är hemma igen.”
Rebecka vet inte vad hon ska svara. Med ens får hon svårt att andas. Något trycker över bröstet, så hårt att hon måste kämpa för att få ner luften. Hon är inte redo för det här ännu, har inte hunnit förbereda sig. Desperat försöker hon minnas när de senast talade med varandra, famlar efter något att gripa tag i. Kan det ha varit strax innan jul? Var det då mamma hade gjort sig illa i foten? Eller var det knäet?