Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har jag kommit till november 2018. Den tredje boken från den månaden som dyker upp här i Hett i hyllan är Evelyn Hugos sju äkta män av Taylor Jenkins Reid från Louise Bäckelin förlag. Det här är en bok som jag inte riktigt förstår att den legat oläst så här länge. Till att börja med blev jag faktiskt lite avskräckt av titeln, utan att riktigt veta varför. Men sen när jag började se den dyka upp här och var på nätet så blev jag allt mer positivt nyfiken, och den ligger på min läslista. Trots detta så var det en annan bok av samma författare som slank före, nämligen Daisy Jones & The Six som jag läste nu i juli. Den gillade jag verkligen och därför borde Evelyn Hugos sju äkta män bli läst inom allt för lång tid. Hoppas jag!

Monique är inte direkt på topp.

Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv.

Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.