Det har varit ovanligt få böcker som hittat hem till mig den här månaden. Recensionsexemplar som förut brukade dyka upp titt som tätt kommer allt mer sällan till mig, vet inte exakt varför. Men några böcker har anslutit till samlingarna och jag har ju böcker att läsa…

En av de författare som står som ”autobuy” för mig är Sharon Bolton. Men 2020 har varit ett förvirrande år. Hon skulle ha kommit ut med The Poisoner, men den är skjuten till december. Istället kom The Split. Fast på svenska finns The Poisoner översatt men inte The Split? Jaja, jag kör på de engelska så när maken la in en beställning via vår lokala bokhandel så hakade jag på och beställde The Split. Läst och recenserad.

Jag har registrerat mig på Omnible, där man skriver recensioner och så får man vara med i utlottningar. Jag vann Sovsågott av Anders Roslund. Nu är detta tydligen del 10 i en serie jag inte läst tidigare, men jag har funderat på att strunta i det och helt enkelt börja med den här.

Vissa böcker vill jag helt enkelt äga. Förra året så fick jag Välkommen till Flanagans av Åsa Hellberg som recensionsexemplar. När jag hade läst den så visste jag att jag ville läsa del två, Kvinnorna på Flanagans. När den kom ut i början av juli så unnade jag mig den som semesterpresent. Läst och recenserad.

Så kom då ett recensionsexemplar. För några år sedan läste jag Försvunnen av Lotta Luxenburg. När jag nu såg att hon kommit med en ny – Rättskiparen – så kollade jag med förlaget, och fick den som recensionsexemplar. Nu hade jag missat att det var del två i en serie, men även här tänker jag hädiskt inte börja med del ett…

Första månaden på ett tag som jag läst fler böcker än vad jag fått/köpt!