Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.
Kanske det den här veckan är sommaruppehåll på de norska bloggarna men jag kommer att fortsätta att göra inlägg hela sommaren på söndagar i den här serien. Är planen i alla fall.

Jag försöker komma in i semestertempo, men märker att jag har svårt att ”bara” slappa en hel dag. I går så gick jag en sväng till vår lokala bokhandel, Vängåvan, för att prata med Monica som jobbade där. Ett ytterligare skäl var att jag ville köpa en present till mig själv, en bok som jag längtat efter, nämligen Kvinnorna på Flanagans av Åsa Hellberg. Eftersom jag senare under dagen igår läste ut I oxögat så ser jag fram mot att börja på den här redan idag. För så är det också på semestern – att jag väljer spontant vilka böcker jag ska läsa.

Smakbiten får bli de första raderna ur boken:

”… uti hundrade år”, sjöng Elinor och dirigerade livligt resten av kören, som bestod av hennes dotter Billie och Emmas dotter Frankie. ”Hon leve, hipp hipp …”
Billie tog i, medan Frankie verkade vara på sämre humör än någonsin. ”Hurraaa”, sa hon lojt och sedan: ”Är vi klara nu, kan jag gå?”
”Frankie”, väste Elinor. ”Din mamma fyller år, var så snäll och bete dig som det anstår en tjugoettårig vuxen kvinna”.
Vad tog det åt flickan?