Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Nu har jag semester ”på riktigt” men det känns som om det behövs en inskolningsperiod. Är både genomtrött och rastlös på samma gång, en märklig kombination. Jag hoppas få lite mer energi för att orka beta av lite småprojekt här hemma. Och pärla och sy. Läser har jag i alla fall gjort en del.

Sharon Bolton är en av mina favoritförfattare och nya böcker av henne har jag ständigt på bevakning. I år hade jag sett att det skulle komma två av henne – The Poisoner och The Split. The Poisoner är nu uppskjuten till december, fast på svenska har den redan kommit ut. Märkligt, men min gissning är att det på något sätt har att göra med Corona och det engelska förlaget. The Split är i alla fall helt nyutkommen och i torsdags var jag och hämtade den i bokhandeln. Antagligen kommer jag att läsa ut den senare idag.

Smakbiten kommer från sid 27. South Georgia (Sydgeorgien) är en ögrupp i Sydatlanten.

South Georgia is more beautiful than he could have imagnined. Ribbon-thin streams pour over mountains that shine gold in the early sun. The water of Cumberland Bay is aquamarine, still as glass. Even the derelict whaling station is picturesque at a distance, a scattering of rust-red buildings along the curve of the coast. Across the bay from the station lies King Edward Point, home of the British Antarctic Survery.
The mountains are astonishing, circling the bay, towering above tiny buildings, sweeping almost down to the sea edge. A single dirt track links the two settlements of Grytviken and King Edward Point, but elsewhere roads don’t exist. Human life can barely survive here.
And yet this is where he’s found her.