Fredag och midsommarafton. Härligt med ledigt. Men Mias helgfråga ska jag svara på: Hur har era recensioner blivit bemötta, har någon författare hört av sig? Bonusfråga: Hur firar ni midsommar?

Som jag skrev i en grupp på Facebook så fick jag en gång ett mejl från ett förlag där de framförde från författaren att hen ville att jag skulle skriva om min recension. Främst för att hen tyckte jag skrev för mycket om boken. Jag blev illa berörd och slutade därefter att läsa och recensera den författarens böcker.

Men lyckligtvis är det enda undantaget. Jag tycker de flesta författare är fantastiska i sitt bemötande, oavsett vad man som läsare tyckt om boken. Jag har fått kommentarer från författare att de gillar hur jag skriver. Det är roligt eftersom det är skrivande människor, och oftast sådana som skriver långt bättre än jag.

Men det finaste jag fick var från en författare som sa att hen uppskattade att jag både skrev när jag gillade en bok och när jag inte gillade, och att jag skrev så tydligt varför just jag reagerade så. I det fallet gillade jag inte alls den första boken av den författaren, men gillade den andra mycket. Och skrev lika ärligt bägge gångerna. Det viktiga för mig är att det är en recension som hålls i en OK ton och det framgår att det är min subjektiva åsikt.

Midsommar? Ja, vi är ju faktiskt hemma alla fyra, men jag tror inte vi sträcker oss längre än att äta en god middag tillsammans. Vi har aldrig varit stora midsommarfirare. Att det ska bli fint väder kommer väl att bidra till sommarkänslan i alla fall.