Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Otroligt att jag nu är uppe i 200 i den här serien inlägg! Nu har jag kommit till september 2018. Första boken från den månaden blir Bilder av henne av Karin Slaughter som kom som en överraskning från Harper Collins. Jag och böcker av Karin Slaughter har ett komplicerat förhållande. För många många år sedan läste jag hennes debutbok Blindsighted (den kom ut 2001) och en bit av nästa bok, Kisscut. Men de var för brutala för mig. Det är sällan jag avslutar böcker av det skälet, och jag vet inte om jag skulle tycka likadant nu. Men det får mig att tveka att läsa något av henne. Trots att beskrivningen av den här boken låter väldigt intressant.

Mamma. Hjälte. Lögnare. Mördare. Tänk om den du känner bäst visar sig vara en främling?

Andrea vet allt om sin mamma Laura: Hon vet att hon har bott hela sitt liv i den lilla kuststaden Belle Isle, där alla känner alla. Hon vet att hennes mamma inte har några som helst hemligheter. För vi känner ju alla våra mödrar utan och innan. Eller –

Men en dag, under en vanlig shoppingtur i gallerian, tar bådas liv en våldsam vändning. En ung man attackerar utan förvarning flera människor och Laura är den som oskadliggör honom på ett oroväckande kallblodigt sätt. Med ens riktas polisens misstankar från mannen mot Laura. Har Andreas mamma gjort sig skyldig till mord? Vem är hon egentligen?

Andrea tvingas ge sig av på jakt efter svar. Ett sökande som för henne över hela USA och trettio år tillbaka i tiden, till en tid när Laura hade ett annat namn och levde ett helt annat liv.