När blogginspirationen tryter vänder man till sin bokälskande familj och dottern kommer med följande förslag – Vi ställer tre bokrelaterade frågor till varandra. Sagt och gjort. Dessutom bidrog maken med förslag på frågor. Det här är de tre vi landade i.

  1. Den äckligaste bok som du läst?
  2. Vilken bok skapade en lästrend för dig?
  3. Vilken författare har du läst om mest av?

Dotterns svar:

  1. Det här är inte riktigt lätt för mig men jag kommer säga In the arms of an Earl av Alexia Praks. Det är möjligt att jag överreagerade när jag läste den men just då tyckte jag så illa om det jag såg att jag vägrade läsa klart den. Anledningen till min motbjudan var att det för mig kändes som om huvudpersonernas sexuella interaktion kändes tvingad. Det kändes som om jag läste om en våldtäkt som framställdes som något romantiskt och jag klarade inte av det. Jag läste också en annan bok av samma författare och jag tyckte den var helt okej…
  2. Januari 2018, en vändpunkt i mitt liv. Då jag introducerades till Ruth Ann Nordin. A bride for Tom var min ingångsdrog till romance. Mitt liv har inte varit det samma efter den. Två och nästan ett halvt år senare så är jag fortfarande lika insnöad på romance som jag var då.
  3. Här måste jag säga David Eddings. En fantastisk fantasyförfattare vars böcker jag läser om nästan årligen. Det kanske är dags för årets omläsning… 😉

Mina svar:

  1. Enklaste frågan av de här tre – jag hade ingen tvekan om vilken jag skulle välja. En bok som gjorde att jag knappt kunde titta på våra avlopp. Eller fundera över grannar.  Inga kelgrisar, inga styvbarn av Cia Sigesgård.
  2. Som alla som läser min blogg så har min konsumtion av romance ökat dramatiskt. Visserligen läste jag romance tidigare, men då mest svensk. Nu läser jag betydligt bredare och mycket på engelska, och det skyller jag helt på ovan nämnda dotter. När jag var hos henne i höstas så lånade jag hennes ipod och sträckläste To Dare a Duke av Emma V Leech. Sen var jag fast i det träsket. Om än inte lika mycket som en viss annan person.
  3. Det är ett bra tag sedan jag läste om böcker. Men under en period i vuxen ålder hade jag en rejäl lässvacka, och det enda jag kände för var att läsa om Agatha Christie. Trots att det är deckare som jag minns både intrig och slutet på så fanns det något betryggande och njutfullt i att läsa hennes böcker. Och vi har rätt många i hyllan.

Sugen på att svara på frågorna själv? Kommentera nedan eller skriv ett eget inlägg – det är fritt fram att sno både frågor och koncept.