Då var det dags för summeringen för maj. Min första känsla var att det inte kommit så många böcker, men det har det ju. Sen har jag också försökt ”bokhandla” en del också, inte minst för att bokhandlarna ska överleva i dessa tider.

På 1 maj tog vi en promenad ner på stan och på Vängåvan inhandlade jag Friheten av Arne Dahl. Den är läst men inte recenserad.En av vårens mest efterlängtade böcker kom från Polaris förlag – Sen for jag hem av Karin Smirnoff. Läst och recenserad.

Ytterligare en efterlängtad bok dök upp, denna gång från Historiska media. Falska toner och söta vinbär av Ewa Klingberg. Läst och recenserad.

Från Modernista kom en överraskning: Brännaren av M W Craven. Den låter spännande och hamnar i läshögen.

Från Norstedts kom också en överraskning: Dockfabriken av Lena Karlin och Åsa Schwarz. En kriminalroman på temat AI.

Från Polaris kom en ny bok av Jens Henrik Jensen – Kolmannen. Jag har flera olästa böcker av honom i hyllan, många riktiga tegelstenar, inklusive första delen i den här serien där Kolmannen är den andra.

Från Polaris kom ytterligare en bok: Systrarna på heden av Bella Ellis. Ett mysterium om systrarna Brontë om jag förstått det hela rätt.

På fredagen i Kristi Himmelsfärd blev det en ny tur ner på stan och ett inköp: Den omtalade boken Where the Crawdads Sing av Delia Owens. Läst men inte recenserad än.

Avslutande för månaden kom ett helt bokpaket från Polaris. Tredje delen i en serie av Inger Frimansson och två nyutgåvor av de två första böckerna i samma serie: God natt min älskade, Skuggan i vattnet och Fågelbarnet. Den första hade vi i hyllan, men den får ersättas av den här utgåvan.

Jag har faktiskt läst 11 böcker i maj, men eftersom jag lånat några av dem så har den totala mängden olästa böcker ökat. Igen. Men ändå så tycker jag ju om att få böcker…