Äntligen fredag och här kommer då som vanligt Mias Helgfråga. Visa ett favoritomslag där omslaget verkligen motsvarade innehållet. Visa ett omslag som får dig att inte vilja läsa boken. Bonusfråga: visa ett hemskt omslag där du ändå valde att läsa boken, och den var fantastisk!

Först ett omslag som jag gillade. Det kanske inte motsvarade handlingen, men stämningen i boken. Hela serien har fina omslag.

En serie som jag såg mönstret i omslagen när jag läst alla var Louise Boije af Gennäs serie. Man har t.o.m. tänkt på ryggarna på böckerna.

Sen ett omslag som avskräcker mig rejält. Och inte på det minsta vis stämmer med bokens innehåll.

I det här fallet så valde man när man bytte svenskt förlag också att byta design på framsidorna. Så här ser framsidan ut på den version som jag läste. Så mycket snyggare och mer rättvisande!

Jag kan inte förstå vem som gör omslag till en del av Fredrik Backmans böcker. Flera av dem signalerar lyteskomik för mig, och det tycker jag inte att böckerna är. Jag tänkte visa En man som heter Ove men för att variera mig så tar jag en annan bok. Som tur var så läste jag den här trots omslaget.

Bonusfråga till er andra gällande omslag som jag tänkt skriva ett eget inlägg om. Varför har de här två böckerna lika omslag? Det är två olika förlag, både de svenska och originalförlagen. Det är bara de svenska utgåvorna som har de här framsidorna. Det anges olika designers.