Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 22 är: Ur verkliga livet

Ska bli intressant att se hur andra deltagare tolkar temat idag! Jag tar den kanske närmaste tolkningen, och väljer tre skönlitterära beskrivningar av författarens egna upplevelser. Det är inte så ofta jag läser rena biografier som jag gillar, men just de här tre (som nog är med vissa skönlitterära svängar) gjorde mycket stort intryck på mig.

  1. Angela’s Ashes av Frank Mc Court (Ängeln på sjunde trappsteget) läste jag pre-blogg. Den handlar om författarens uppväxt i Limerick, dit familjen återvände från Brooklyn.
  2. Det gångna är inte en dröm av Theodor Kallifatides. Om författarens uppväxt i Grekland, hans flytt till Sverige och hans tid i Sverige.
  3. Natten av Elie Wiesel. En ögonvittnesskildring av författaren från tiden i ett koncentrationsläger.