Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 20 är: Norden runt

På de här temana brukar jag ju hamna på Norge, eftersom jag läser mycket på norska. Men jag gör en ansträngning nu och gör verkligen ”Norden runt”. Temat i temat blir deckare.

  1. Norge. Maestro av Geir Tangen. Den här läste jag på norska och gav den högsta betyg. Sen kom både den och de följande två i serien på svenska så det är bara att läsa om ni inte redan gjort det! I januari 2021 kommer en ny bok av samma författare, i en helt ny serie.
  2. Danmark. Svinehunde av Lotte och Søren Hammer. En bra första bok i en deckarserie. Den finns också översatt till svenska. Själv har jag del två stående oläst. På danska…
  3. Island. Mörkret av Ragnar Jónasson. Isländska läser jag definitivt inte, men den här boken och följande i serien finns som tur var översatta. En bra deckare med ett minst sagt annorlunda upplägg