Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i augusti 2018 i Hett i hyllan. Det var rätt många böcker som hittade hem till oss den månaden och flera av dem kommer att dyka upp här tyvärr. Den sjätte boken som kom den månaden och fortfarande är oläst är Den andra kvinnan av Greer Hendricks och Sarah Pekkanen från Modernista. Pinsamt nog så får jag säga att jag helt hade glömt den här boken. Men det är ju fördelen med Hett i hyllan, att återupptäcka böcker. ”En av årets thrillersuccéer” kallades den här. Beskrivningen är så kort att det är svårt att veta. Kan ju vara riktigt bra. Eller inte. Vad tror ni?

Hon är inte den du tror…
Vanessa Thompson har blivit lämnad för en yngre kvinna av sin exmake Richard. Han är nu förlovad med Nellie, och Vanessa är svartsjuk och besatt av sin ersättare. Och av tanken på att till varje pris stoppa deras giftermål.
I alla fall är det så det verkar.