Penelope Featherington har varit hemligt förälskad i sin bästa väns storebror så länge hon kan minnas. Hon tror sig veta allt om Colin Bridgerton – tills hon råkar avslöja hans djupaste hemlighet, som får henne att tvivla på att hon känner honom alls. Colin själv är trött på att ses som en korkad charmör, trött på allas fixering vid skvallerskribenten lady Whistledown, som inte verkar kunna publicera ett nummer utan att nämna honom. Men när han återvänder till London efter en lång resa upptäcker han att saker faktiskt har förändrats – inte minst Penelope Featherington.

En oundviklig längtan av Julia Quinn kom ut 12 februari 2020 på svenska. I original heter den Romancing Mister Bridgerton och kom ut 2002. Julia Quinn är en amerikansk författare som debuterade som romanceförfattare 1995 med Splendid. Julia Quinn är en pseudonym för Julie Pottinger. Hon har gett ut 37 böcker, är medlem av Romance Writers of America’s Hall of Fame, och hennes böcker har översatts till 32 språk. En oundviklig längtan  är den tredje boken i en serie på åtta böcker om familjen Bridgerton, som även filmatiserats och kommer på Netflix 2020.

Jag har läst de tre tidigare böckerna i den här serien, och så snart del fyra kom ut så laddade jag ner den på mobilen och började läsa. Den här delen i serien har dottern läst också, så recensionen följer det formatet som jag numera har när vi bägge läst boken ifråga (och det är romance…).

Dotterns omdöme

Romancing Mister Bridgerton är en av de här böckerna som har det här lilla extra. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är… kanske är det karaktärerna och hur de är porträtterade… kanske är det för att det är en av mina favorit ‘troper’ väl genomförd… kanske är det för att Julia Quinn vet hur man bygger upp en bra berättelse som håller spänningen hela vägen igenom. Vad än det är så är det definitivt värt att ta sig tid att läsa om Colin och Penelope och deras slingrande väg till kärleken.

Mitt omdöme:

En oundviklig längtan är mycket bra och välskriven romance. Jag har tyckt om alla delar i serien, men det här är den bästa hittills och jag sträckläste den på en dag. Jag tror det främst har att göra med karaktärerna, både Penelope och Colin är beskrivna med värme och jag fattar tycke för bägge två. Deras utmaningar och missförstånden emellan dem är realistiska, och särskilt Colins historia berör mig (mer kan jag inte säga utan att spoila). Som i alla delar i den här serien så är attraktionen väl beskriven, och jag kan inte låta bli att le lyckligt. En oundviklig längtan är härligt romantisk, het och var precis vad jag behövde.  

Betyg: 4+

Bloggat om boken har Fiktiviteter

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Lovereads/Forum
Sidor: 352
Betyg på Goodreads: 4,18 baserat på 44 522 betyg
Hur jag fick tag på den: Läst på Book Beat
Utläst 13 februari 2020.