När den stora tröttheten slår till igen – för ja, så är det den här veckan igen – då ligger det nära tillhands med en tag. Den här gången har jag hittat den inne hos Vargnatts bokhylla och den handlar om favoriter.

Vad läser du helst?
Det varierar men just nu är det tre genrer som jag oftast hamnar i: feelgood, romance och deckare. Det finns något betryggande i mönstret, att man vet vad man får i dessa tider.

Vad samlar du på?
Böcker förstås 🙂 Det är det givna svaret. Jag är en samlare av stora mått och får jobba med att behärska mig. Jag har exempelvis en icke försumbar hög av tyger och pärlor. Men de ska förstås ”förbrukas”.

Favoritkaraktärer?
Ah – nu blev det svårare. Jag har inga favoriter, men ett antal som jag har tyckt mycket om när jag läst om dem. En är Ove i En man som heter Ove. Butter som han är så är han ärlig och har ett rejält stort hjärta. En annan är Cinder i Månkrönikan. En skarp tjej, med egen vilja, egensinnighet och med en yrkesstolthet.

Favoritförfattare?
Jag är inte speciellt trogen någon författare. Flest böcker har jag av Maria Lang. Men om jag nu ska välja en författare så får det bli Mattias Edvardsson. Jag har läst alla hans böcker och blir aldrig besviken.

Favoritläsplats?
Soffhörnet i vår vinklade soffa är ”min” plats. Tilläggas ska att vi har flera soffor, så det finns plats för oss alla med varsin bok till hands. Här är en bild som togs för några år sedan:

Drömresmål?
Just nu känns ju detta långt bort. Men drömma kan man ju. Nya Zeeland skulle jag vilja besöka. På närmare håll lockar Irland, Island och Färöarna. Ja – ni ser ju temat här.

Favoritresmål?
London. Jag har varit där många gånger, men är redo att återvända närsomhelst.