Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en veckas besök ska dagen ägnas åt att skjutsa hem dottern och sen åka tillbaka. Ingen läsning idag alltså, det kommer att ta hela dagen. Men jag har fått en del läst de senaste dagarna. I fredags gick vi en sväng ner på stan och besökte vår lokala bokhandel. Jag passade på att köpa en efterlängtad bok – Friheten av Arne Dahl, den fjärde i serien om Sam Berger och Molly Berg. Eftersom jag precis läst ut Gina Dirawis bok så började jag på den här samma kväll. Nu försöker jag dra ut på läsningen och njuta.

Smakbiten kommer från sid 65

Och när han kom ut ur den täta skogen trädde en gestalt honom till mötes. Det var polisen Sam Berger, och i det ögonblicket blev de en.
En timme senare satt han på skyddsplatsen i den nyligen levererade klarblå soffan och stirrade ut över förödelsen i båthuset. Han fick ändå medge att renoveringen gick framåt. De båda minikontoren i den bortre delen av båthuset var det senast färdigställda. Han hade flyttat in i sitt. Det andra skulle förmodligen stå tomt för alltid.
Som en gravkammare.