Jag är alldeles för trött för att få ihop någon recension, så då letar jag utmaningar/tags. Som ofta hittar jag mina utmaningar inne hos Monika. Så även den här.

Alice: En bok du tappat bort
Tappat bort kan man ju tolka på flera sätt. Att man glömt bort en favorit. Men en bok som faktiskt försvunnit ur vår hylla utan att någon av oss vet vart den tagit vägen är You had me at hello av Mhairi McFarlane.

The White Rabbit: En bok du inte haft tid att läsa
En? Haha – den frågan är ju lite rolig att ställa till en boksamlare… Hela min Hett i hyllan innehåller ju sådana. En som jag önskade mig och fick i julas men som jag inte hunnit läsa är The Testaments av Margaret Atwood.

Mad hatter: En bok som gjorde dig galen på ett bra vis
”Galen på ett bra vis” är en motsättning i mina ögon och rätt svårtolkat. Jag väljer en bok som gjorde mig oerhört upprörd och starkt berörd, men som också fick mig att leta upp mer fakta, prata med våra egna barn, uppmärksamma organisationer som arbetar mot utnyttjande av barn och prata om frågorna: Skuggbarn av Caroline Engvall.

Dormouse: En bok du somnat till
Jag har aldrig somnat till en bok, men jag väljer en bok som jag helt enkelt inte orkade läsa klart, då den inte alls var min grej: Grace av Anthony Doerr.

Queen of Hearts: En bok som krossade ditt hjärta
Kanske inte krossade mitt hjärta precis, men en bok där livsödena var hjärtekrossande var Nådastolen av Elizabeth Hartley Winthrop.

Knave of Hearts: En bok som gav dig en boksmälla
Det är rätt ofta det händer mig. En som jag minns att jag fick det av var Sjuka själar av Kristina Ohlsson.

Mock Turtle: En bok som fick dig att gråta
Jag kan få tårar i ögonen då och då när jag läser och berörs starkt, även om jag inte gråter. En som jag verkligen blev ledsen av och drömde mardrömmar av var En av oss av Åsne Seierstad.

BIld av Annalise Batista från Pixabay