Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 16 är: Favoriter från de tre författare jag äger flest böcker av

Nu är det ju himla tur att vi har alla skönlitterära böcker registrerade i Book Collector 🙂 Så jag snabbt kan påminna sig om vilka författare som jag äger flest böcker av. Min topplista är Maria Lang (35 böcker), Merri Vik (31 böcker), John Grisham (31 av totalt 34 böcker i hyllan), Peter Robinson (29 böcker) och Anna Jansson (20 av 23 böcker).

Merri Vik har skrivit Lotta-böckerna som jag samlade på i tidiga tonåren. Tyvärr så kommer jag inte alls ihåg vilken av alla de böckerna jag tyckte var bäst så jag hoppar över henne den här gången.

  1. Vår sång blir stum av Maria Lang. Min första Maria Lang bok fick jag 2012, så alla jag läst har jag bloggat om. Den här börjar på en studentfest i Skoga, där ett mord begås. En ”klassisk” Maria Lang med Christer Wijk i sitt esse. Referenserna till Uppsala gav ett extra plus.
  2. A Time to Kill av John Grisham. Det här är hans första bok och jag läste den inte så långt efter att den kom ut 1989. Trots att jag (uppenbarligen) tyckt om många av hans böcker så var det något speciellt att upptäcka en författare på det sättet. Det är en stark berättelse om rasism och är hans mest kända bok (tillsammans med The Firm). På svenska heter den Juryn och den har också filmatiserats
  3. Children of the Revolution av Peter Robinson. De flesta böckerna av Peter Robinson som jag läst var innan jag började blogga och jag minns inte vilka jag gillade mest.. Det här är den bästa av honom som jag läst sen jag började blogga. Typisk brittisk deckare (som jag gillar). Generellt så gillar jag karaktären Banks bättre i de tidigare böckerna dock.