Ett omaka par, en attraktion omöjlig att motstå, förbjuden kärlek. Denna laddade debutroman bjuder på passion i kittlande miljöer. Charlotta Kvist är advokat på en av Stockholms mest framstående byråer och kämpar för delägarskap och revansch. Ignacio Vargas sitter i ledningsgruppen på ett stort klädföretag och brinner för hållbarhetsfrågor. När de möts på en bar blir de genast attraherade av varandra. Vad de inte vet är att de står på motsatta sidor i en stor rättstvist som båda är fast beslutna att vinna. De går emot alla regler genom att ens träffas, att inleda en relation får absolut inte hända. Ändå kan de inte stå emot varandra. Men är de verkligen beredda att riskera allt de kämpat för?

Falla fritt av Heléne Holmström kom ut 2019. Det är den första i en serie som kallas Svärdh & Partners. Heléne Holmström är utbildad jurist och har arbetat på advokatbyrå. Falla fritt är hennes debutbok.

Den här boken hade jag sett på diverse bloggar och Instagram och en dag i början av februari när jag kände för romance så valde jag den här på Book Beat. Tyvärr så gjorde jag inga noteringar när jag precis läst den så recensionen blir något mer kortfattad än vanligt och kanske inte helt rättvisande.

Falla fritt är välskriven modern romance. Den utspelar sig i advokatvärlden i Stockholm, långt från det som är min vardag på många sätt. Men när jag läste Falla fritt så passade det utmärkt för min sinnesstämning. Bra romance har kemi mellan karaktärerna, karaktärer som visar både styrkor och svagheter och utvecklar ett jämbördigt förhållande. Det ska också finnas en trovärdig bakgrundshistoria, och mer än ”bara” kärlekshistorien. Heléne Holmström lyckas på alla punkter, och efter att jag hade sträckläst Falla fritt så kände jag att jag fått ytterligare en favorit bland svenska romanceförfattare.

Heléne Holmström har en bakgrund som advokat och alla fakta i Falla fritt är trovärdiga och intressanta. Det som fascinerar mig stundvis är den ”värld” som de här advokaterna lever i, som bitvis känns som ett parallellt universum. Men ett universum som är underhållande att läsa om. Både Charlotta och Ignacio är duktiga yrkesmänniskor, som möts på ett jämbördigt sätt, vilket är ett stort plus. Deras attraktion är trovärdig, och jag tycker om kemin dem emellan. De har båda sina utmaningar i sin profession, vilka beskrivs med många bottnar. Speciellt förtjust blir jag i Ignacio och hans familj.

Ganska snart efter att jag hade läst ut Falla fritt började jag på del två i samma serie, Sikta högt.

Omdöme: Välskriven modern svensk romance som utspelar sig i Stockholms advokatvärld.
Betyg: 4

Bloggat om boken har Sarasbokblog, Mitt liv som boknörd, Villafreja och Feministbiblioteket

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Lovereads
Sidor: 366
Betyg på Goodreads: 3,45 baserat på 105 betyg
Hur jag fick tag på den: Läst på Book Beat
Utläst 6 februari 2020