Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Vi brukar inte ha något familjefirande på påsken, så i den bemärkelsen är påsken inte så annorlunda i år. Förutom att vi skippade påsklunchen, att inga vänner kommer på besök och att man inte ger sig ut på stan. En mycket lugn långhelg alltså. Jag är lite småförkyld, och det passar bra när man har anmält sig till Mias påskutmaning, där det gäller att läsa så mycket som möjligt. Igår läste jag ut en deckare av Louise Penny, och idag har börjat på Stina Jacksons Ödesmark. Den kom ut i torsdags, och jag har laddat ner den på mobilen. En bok jag sett fram mot efter att förra året läst Silvervägen.

Smakbiten kommer från början av boken.

Skymningen var värst. Insikten om att ännu en dag gått. En dag som alla andra. Hon stod på sin plats bakom kassan och försökte att inte låtsas om mörkret som sänkte sig utanför butiksfönstren. Att stå under lysrörens skärpa var som att befinna sig på en scen. Människorna som stannade för att tanka kunde se henne där i ljuset, hennes trötta rörelser och undflyende blick.