Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i juli 2018 i Hett i hyllan. Juli brukar vara lite lugnare, men några böcker hittade hem till mig, och tyvärr är inte alla lästa. Sjätte och sista boken som dyker upp i Hett i hyllan är en bok från Modernista som dök upp överraskande hos mig: Kött och ben och vatten av Luiza Sauma. Först tänkte jag att det här inte är en bok för mig. Men så har jag läst en del positiva recensioner. Och Brasilien är lite av ett outforskat område för mig litterärt. Så kanske något att sätta upp på läslistan.

André Cabral, läkare bosatt i London, har inte varit i hemlandet Brasilien på trettio år. Minnena från uppväxten i Brasilien kunde lika gärna varit någon annans – tills det där brevet kom, som han burit med sig i veckor utan att berätta om det för någon. Den loja pendlingen mellan Ipanema och familjens lyxvåning, alla ansvarslösa fester i Rio, extra jobbet på hans pappas plastikkirurgimottagning och så hans hemliga förhållande med Luana, dotter till familjens hemhjälp. Oförmögen att stå emot brevets dragningskraft är André på väg hem, för att få fatt i sitt eget förflutna.