Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Mars skulle ha varit en resmånad för mig, med fler arbetsdagar på resande fot än på jobbet. Så det känns märkligt att vara hemma så mycket. Men också skönt. En av fördelarna är mer lästid på kvällarna, och den här veckan har jag kunnat fokusera bättre än förra veckan. I fredags läste jag ut en bok jag hållit på med länge (trots att den var bra), sen plöjde jag en romance, och efter det började jag på en efterlängtad deckare som kom i veckan. Dimma av Ragnar Jónasson. Det är tredje delen i serien om Hulda Hermansdóttir.

Smakbiten kommer från sid 18

Nu var Erla lite besviken på sig själv för att hon hade läst ut boken så fort, hon borde ha sparat lite på den. Vid deras senaste tur in till samhället hade hon lånat femton böcker på biblioteket; det översteg självklart lånegränsen, men de gjorde undantag för henne, naturligt nog, och hon fick dessutom ha böckerna hemma längre än vad som normalt var tillåtet, ibland två eller tre månader, när det var som värst. Och nu hade hon läst ut alla femton böckerna, det här hade varit den sista. Det hade gått ovanligt fort att läsa den här gången, och bara Gud visste när hon skulle kunna ta sig till biblioteket härnäst.