Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i juli 2018 i Hett i hyllan. Juli brukar vara lite lugnare, men några böcker hittade hem till mig, och tyvärr är inte alla lästa. Femte boken som dyker upp i Hett i hyllan inhandlades vid sommarens besök i Norge. Sammanlagt köpte jag sex böcker under det besöket, och fyra är lästa så det är ändå hyfsat facit. Den ena olästa presenterade jag förra veckan och här kommer den andra: Den som forvolder en annens død av Chris Tvedt. Chris Tvedt är en norsk författare som skrivit ganska många krim. Jag har läst en av honom, Dødens sirkel, som jag gillade. Det var femte boken i en av hans serier, och det här är sjätte boken. Sammanfattningen säger ju inte mycket, men jag blir sugen ändå. Jag borde verkligen åtgärda att jag inte läst den!

En tidligere voldsdømt rockemusiker, som nå opplever suksess som forfatter, blir dømt for drap på sin litterære mentor. Forsvarsadvokat Mikael Brenne får saken. Aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret, det er regel nummer en i retten. Mikael Brenne trodde at det verste som kunne skje hvis han glemte den regelen, var å tape. Han tok feil. Å tape en rettsak er ille, – å tape livet er mye verre.