Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

När så mycket är annorlunda än vad det var för bara några månader sedan är det tryggt att ha böckernas värld. Jag fortsätter läsa, men märker att jag har svårare att fokusera. Efter Geekerella så var det dags att gripa mig an ett recensionsexemplar: Dödslistan av Anna Jansson. Det är den 21 boken i den här serien som i år firar 20-årsjublieum. Jag har läst alla tidigare böcker också, och det känns tryggt att återvända till en hemtam miljö trots det otäcka temat.

Smakbiten kommer från början av boken:

Det var möjligt att hon skulle ha nekat om de frågat henne rakt på sak, men hon hade ändå önskat att de hade gjort det, och kanske sett igenom hennes lögn. Hon hade önskat att någon vuxen hade varit vuxen nog att kunna hjälpa. Men de hade inte fattat någonting, eller inte velat förstå. Agnes riste till i kroppen när tanken snuddade vid det som hänt när hon var tolv år, det som var början på allt det andra. Det farliga som måste omslutas med tystnad. Det var ett heligt löfte.