Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 12 är: Roliga böcker (Internationella glädjedagen den 20 mars)

Det här känns som ett tema som kan behövas 🙂 Samtidigt är det rätt svårt med humor, det är ju så otroligt olika hur man uppfattar det. Jag brukar sällan skratta åt de som saluförs som humoristiska. Med något undantag. Jag gillar underfundiga formuleringar och lite torr humor. Så här kommer tre svenska böcker där jag tycker om humorn.

  1. En man som heter Ove av Fredrik Backman. En bok som tog mig med storm och jag både fnissade och grät under läsningen. Enormt träffsäkra och målande beskrivningar.
  2. En väktares bekännelse av Elin Säfström. En ungdomsbok med glimten i ögat som jag faktiskt skrattade högt åt ibland när jag läste.
  3. God jul av Jonas Karlsson är i mina ögon en humoristisk berättelse. Det humoristiska ligger i förmågan att betrakta samhället och le åt det. Allt är absurt men också välbekant.