When plain and proper Thea Bainbridge stumbles upon a baby in the manger of her church’s nativity, she is understandably shocked. Discovering a brooch bearing the insignia of Gabriel, Lord Morecombe, hidden among the child’s clothing, she is certain the dissolute rake is to blame. Incensed, Thea sets out to reproach the arrogant lord—only to find herself utterly swept away.
Gabriel is intrigued by the vivacity in Thea’s flashing gray eyes when she accuses him of fathering the orphan, even as he adamantly maintains his innocence. The brooch is one he remembers all too well, however, and Gabriel is determined to find the mother of the missing child. As the mystery around the baby deepens, Gabriel is continually thrown together with Thea—and finds himself growing more entranced every day.
Even with whispers of winter scandal swirling around them, they cannot deny the longing in their hearts. A longing which promises the best gift of all: a shelter from the storm . . . in each other’s arms.

A Winter Scandal av Candace Camp kom ut i oktober 2011. Det är den första i en trilogi under benämningen Legend of St. Dwynwen. Candace Camp är en amerikansk romanceförfattare som gett ut över sextio böcker i olika serier.

I julas var dottern på besök och när jag på nyårsdagen suktade efter en romance så valde hon ut den här åt mig. Jag läste den på hennes ipod. Nedan följer först hennes omdöme, sedan mitt.

Dotterns omdöme

A winter scandal har alla element jag tycker de bästa romance-böckerna tycks ha, så som någorlunda intelligenta huvudkaraktärer, ett logiskt händelseförlopp och en bra och trovärdig kemi mellan karaktärerna. Dessutom så har de ett liv (som påverkar handlingen) utanför romansen. Thea är en smart, självständig och sympatisk kvinna. Gabriel är en självsäker och generös man. Och jag älskar hur de är tillsammans.

Funderar man på att läsa denna bok så bör man ha i åtanke att den utspelar sig på 1800-talet i England, den är en del i en serie och den är inte clean (alltså innehåller den sex-scener). Jag rekommenderar den starkt (vilket är en av anledningarna till att mamma läste den).

Mitt omdöme

A Winter Scandal är bra romance med många komponenter som jag gillar. Jag ”hetsläste” den under en dag så vissa delar blev förmodligen för snabbt lästa. Språket  i A Winter Scandal uppfattade jag som lite gammaldags, och att det tog ett tag att komma in i det språkliga, men sen var den lättläst.

Jag gillar att det är två vuxna personer som det handlar om och deras attraktion är trovärdig. Thea är 27 (26?) år och har genomlevt en del innan, men det är lite oklart varför hon inte tidigare hittat någon partner. Relationen mellan Thea och Gabriel är en relation mellan två vuxna personer, och A Winter Scandal innehåller mer sex än en del andra böcker jag läst inom regency romance. I romance handlar en del om hinder varför man inte kan bli ett par. och det tycker jag är lite oklart. Det känns som om det är mer att de tror att andra skulle ha invändningar än att det verkligen finns invändningar.

I A Winter Scandal är det mer fokus på ”runtomkringhistorien” än en del andra romance. Det är en spänningshistoria som hade kunnat stå på egna ben utan romance.

Jag skulle definitivt kunna tänka mig att läsa mer av Candace Camp

Omdöme: Bra romance med spänningsmoment
Betyg: 4-

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Pocket books
Sidor: 432
Betyg på Goodreads: 3,83 baserat på 1 649 betyg
Hur jag fick tag på den: Läste på dotterns ipod
Utläst 1 januari 2020