Hett i hyllan #186

Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i juli 2018 i Hett i hyllan. Juli brukar vara lite lugnare, men några böcker hittade hem till mig, och tyvärr är inte alla lästa. Tredje boken är Skallra av Fiona Cummins från Modernista. Det är del ett i en serie som går under namnet Samlaren. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro om den här boken. Kan den passa eller inte? Jag gillar ju thrillers, men ibland kan psykopattemat bli lite väl mycket. Jag har inte läst några jublande recensioner vad jag kan minnas, men det behöver ju inte betyda så mycket. Någon som läst den? Vad tyckte ni?

En psykopat mer skrämmande än Hannibal Lecter rör sig på Londons gator. Han planerar allt i minsta detalj och lever två helt olika liv. I det ena är han som vem som helst. I det andra är han föreståndare för sin familjs ytterst makabra museum.
Nu har det blivit dags för ett tillskott till samlingen, och han är redo att mata sin besatthet. Samlaren är på jakt. Och Jakey Frith och Clara Foyle har något gemensamt – de har vad han behöver.
Det som följer är en skräckinjagande katt-och-råtta-lek mellan den djävulske samlaren, Jakeys far och Etta Fitzroy, en problemtyngd kriminalinspektör som utreder ett antal kidnappningar.

6 kommentarer

  1. Jag har läst den och blev inte jätteimponerad. Den var inte alls så läskig och otäck som den lovade, mest kanske för att jag inte brydde mig om någon av karaktärerna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.