Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 10 är: I stadsmiljö

Den här gången väljer jag tre böcker som utspelar sig i stadsmiljö på tre olika kontinenter. Jag har läst och gillat alla tre och recensionen hittar ni som länk i titeln.

  1. Dehlis vackraste händer av Mikael Bergstrand handlar om Göran från Malmö som åker till Indien. Där träffar han Yogi som tar med honom till New Dehli. En varm och charmig berättelse om kulturkrockar.
  2. A House of Lies av Ian Rankin. En riktigt bra skotsk deckare som utspelar sig i Edinburgh. Jag läste den när vi var där på semester i somras och ”upplevde” den i den rätta stadsmiljön.
  3. Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser. Handlar om Erik Steinbeck och hans fru Winnie Mason som bor i New York. De har flyttat dit från ett annat land efter att deras fyraåriga dotter Sarah kidnappats av en okänd man och försvunnit spårlöst.