Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i juli 2018 i Hett i hyllan. Juli brukar vara lite lugnare, men några böcker hittade hem till mig, och tyvärr är inte alla lästa. Första boken som dyker upp i Hett i hyllan är Kidnappad av S B Caves från Modernista. Det var en överraskning, och först blev jag lockad att läsa. Sen tror jag att jag läste några negativa omdömen av folk vars omdöme jag litar på. Annars låter det som en bok för mig på beskrivningen.

På tioårsdagen för Autumns bortförande får hennes mamma Francine en anonym lapp. Den innehåller bara fem ord: »Jag vet var hon är.«
När en främmande ung kvinna dagen efter säger sig ligga bakom lappen vill Francine först avfärda incidenten som ett grymt och makabert skämt. Men främlingen vet saker som ingen annan än Autumn borde kunna veta, och Francine tvingas inse att hon talar sanning.
Snart står det klart att hon måste ge sig in i mörka, skrämmande sammanhang för att ta reda på sanningen om vad som hänt hennes dotter. Faran visar sig komma från oväntat håll – och Francine blir tvungen att göra saker som hon aldrig trodde att hon var kapabel till.