FBI-agenterna Jessica Harlow och John Shepherd har träffats förr. Man kan till och med säga att de har ett gemensamt förflutet. Hon var advokat och han en kaxig militärkille när de möttes på utbildningen för blivande FBI-agenter. De var båda totala vinnarskallar och rök ihop redan första dagen. När de skiljdes åt efter utbildningen var de lättade att slippa varandra.
Sex år senare blir de båda tilldelade ett högprofilerat undercoverfall, där de ska jobba som partners.
Jessica har just lämnat Los Angeles och ett havererat äktenskap med en Hollywoodproducent bakom sig och är på jakt efter en nystart. Medan John just upptäckt sin flickvän i säng med sin bästa kompis. När de ska utreda en genomkorrumperad politiker, behöver de dock vara riktigt skarpa och samspelta. Och deras bas för operationen blir en romantisk semesteranläggning i Florida. Plötsligt kan hettan från deras ständiga rivalitet resultera i något mycket mer komplicerat.

Grejen med kärlek av Julie James kom ut 26 januari 2018. I original heter den The Thing About Love och kom ut 2017. Julie James är en armerikansk författare som gett ut nio böcker som översatts till 17 språk. Hon är jurist och arbetade många år på en av USA:s största advokatbyråer. Hon började skriva filmmanus och började såsmåningom att skriva böcker på heltid. Hon debuterade 2008 med Just the Sexiest Man Alive. Grejen med kärlek är hennes nionde bok och den första som översatts till svenska.

Det här är en bok som jag såg i mitt flöde rätt mycket när den kom ut och jag har varit lite nyfiken på. På jullovet blev jag sugen på att avbryta med en romance och valde den här på Book Beat.

Grejen med kärlek är en bra romance som har allt det jag tycker om med genren. Bra romance ska för mig innehålla självständiga personer, att karaktärerna attraheras av varandras ”verkliga” jag, och ha en bra grundstory. Det ska också röra sig om mogna vuxna människor. Grejen med kärlek har allt detta och lite till. Dessutom tycker jag att den är mysig och det finns en humoristisk ton som passar mig.

Jessica och John har en bra dynamik och det är lätt att som läsare tro på att de attraheras av varandra. Jessica är en självständig person med stark yrkesidentitet, och John tänder på det från början. Det gillar jag. Det är väl inga direkta överraskningar i vad som händer, men vägen dit är underhållande.

Initialt är jag lite skeptisk till beskrivningarna av deras arbeten, men det släpper snabbt och jag blir också intresserad av det fallet de jobbar med, och yrkesinslagen i berättelsen. Huruvida det är en korrekt beskrivning av hur FBI-agenter arbetar har jag ingen aning om, men det är tillräckligt trovärdigt för att jag ska köpa det mesta. Även hur deras attraktion påverkar möjligheterna att arbeta tillsammans. Grejen med kärlek är den sjunde delen i en serie av fristående böcker som går under benämningen ”FBI/US Attorney” så det verkar vara en miljö och yrkesgrupp som Julie James, som är jurist, gärna skriver om.

Jag kan definitivt tänka mig att läsa mer av Julie James, och en av hennes tidigare böcker finns också översatt till svenska som Grejen med oss.

Omdöme: Riktigt bra romance med starka karaktärer och humoristisk ton
Betyg: 4+

Bloggat om boken har Boklysten, Breakfast Bookclub, Bokhyllan i pepparkakshuset och Mitt liv som boknörd

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Lovereads
Originaltitel: The Thing About Love
Översättare: Christina Mansicka
Sidor: 431
Betyg på Goodreads: 3,93 baserat på 8 384 betyg
Hur jag fick tag på den: Book Beat
Utläst 29 december 2019.