Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i juni 2018 i Hett i hyllan. Fjärde boken är Solo av Jesper Stein som kom som en överraskning från Bokförlaget Polaris. Det här är del tre i en serie, och jag har vid det här laget del tre, fyra, fem och sex stående olästa i hyllan. Men del ett och två saknas. Det låter inte som min stil men jag är rätt sugen på att prova på serien efter att ha lyssnat på Jesper Stein på Svenska Deckarfestivalen i höstas. Så kanske jag borde införskaffa del ett (Oro) först? Eller låna den? Eller läsa den på Book Beat kanske… Just nu lutar det åt det sistnämnda. Någon som läst och vad tycker ni?

Möt kommissarie Axel Steen Danmarks store antihjälte

Böckerna om vice poliskommissarie Axel Steen har blivit en deckarsuccé att räkna med på topplistorna. I SOLO är Steens liv i en brant nedåtgående spiral när hans chef, Jens Jessen, får ett tips: Den ryska maffian har lyckats placera en mullvad centralt i den danska polismyndigheten. Vem går det egentligen att lita på? Jens Jessen börjar diskret undersöka frågan, och till slut finns fem namn på hans lista över misstänkta. Bland dem är Axel Steen, vars accelererade narkotikamissbruk och nära kontakt med Nørrebros kriminella kretsar bidrar till att göra saken värre. Axel närmar sig botten och överskrider sina personliga gränser i en desperat kamp för att rädda sitt redan tilltufsade rykte. Till råga på allt spelar hans ex-fru, Cecilie, en avgörande roll i frågan.