Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 8 är: Över generationsgränserna

Spännande teman det är i den här utmaningen! Här kommer mina val den här veckan. Det är tre böcker som jag tyckte mycket om när jag läste dem. Länkar i titlarna.

  1. Mormor hälsar och säger förlåt av Fredrik Backman. Elsa är 8 år och hennes bästa vän är hennes mormor. För hon är alltid Team Elsa.
  2. Boel och Oscar av Josefine Sundström. 90-årige Oscar får en ny granne – 30-åriga Boel. Hon verkar inte vilja ha kontakt, men ett felsänt brev och en vattenläcka gör att de måste ta kontakt.
  3. nu vill jag sjunga dig milda sånger av Linda Olsson. Den unga författaren Veronika kommer till en by i Dalarna, för att få vara ensam, sörja och skriva på sin bok. I grannhuset bor den gamla kvinnan Astrid, en enstöring som bott hela livet i samma hus.

Vill också be om ursäkt i förväg – jag är på resande fot så inte säkert jag kan kika in på er andras bidrag i närtid.