Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi hamnat i juni 2018 i Hett i hyllan. Först ut är 3 Århundradets kulturkatastrof av Per Josephson. Den här låg utanför dörren en dag och jag har faktiskt ingen aning om vem som lämnat den. Operaroman kallas den har jag sett. Författaren är konstnär och har gett ut ett par böcker, den här verkar egenutgiven. Ja, jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Spontant känns det inte som min typ av bok och det är förstås förklaringen till att den står oläst. Men man ska väl inte döma på förhand.

3 Århundradets kulturkatastrof är ett faktum när Ringteater i Wien brinner ned till grunden torsdagen den 8:de december 1881. En förlupen applåd är gnistan när 449 gäster mister livet till maestro Arlecchinos framförande av Beethovens 5:e pianokonsert Emperor, Kejsarkonserten. La Belle Époques giganter, Sarah Bernhardt, Alphonse Mucha och Giacomo Puccini har större intressen i händelsen än vad som tidigare redovisats.