Tisdagstrion v. 4: Öar

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 4 är: Öar

Det finns något speciellt och dramatiskt med öar, och det är inte sällan de förekommer i spänningsromaner. Här kommer tre exempel på riktigt bra spänningsromaner.

  1. Ön av Ragnar Jónasson. Visst var den given idag? Den andra delen i en riktigt bra isländsk serie som är nyöversatt till svenska. Den ö som titeln syftar på är ön Elliðaey utanför Island.
  2. Svarthuset av Peter May. Den första i en läsvärd serie som utspelar sig på Isle of Lewis i Yttre Hebriderna.
  3. Svart som natten av Ann Cleeves. Den första delen i den första fantastiska Shetlandskvartetten. Och ja, den utspelar sig på Shetlandsöarna.

18 kommentarer

  1. Svarthuset har jag alldeles nyss läst och tänkte faktiskt på den ett tag, men valde lite annat. Ön har jag däremot inte hört talas om, tack för tipset!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.