Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Väldigt skönt med en helg efter en vecka med en hel del resande. Tidigare i veckan försökte jag ta mig igenom en bok som jag trott mycket på, men till slut bestämde jag mig för att faktiskt ge upp den. Istället har jag plöjt två stycken mycket bra spänningsromaner som nyss kommit i brevlådan, och fått tillbaka läslusten. I går kväll så var det dags att börja på en bok jag sett mycket fram mot att läsa – Kom i min famn av Caroline Eriksson.

Smakbiten är de första raderna i boken

Det finns de som skulle kalla mig mördare. Tanken kommer till mig ibland, men jag slår den ifrån mig. Innerst inne vet jag hur bisarr den är.
Jag har tänkt mycket den senaste tiden. Tankarna är det som finns kvar när allt annat försvinner. Tankarna och tiden. Numera sträcker sig dagarna ut sig framför mig som tomma blad i en bok. Med min fysiska kropp kanske jag sitter i en stol, eller ligger i en säng, men i tankarna kan jag färdas varhelst jag vill. Liksom dit jag verkligen inte vill.