En förtrollande hemlighet av Julia Quinn

Trots att Sophie Beckett är dotter till en greve har hon degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Därför är hennes chanser för smita in på Lady Bridgertons maskeradbal minimala – men plötsligt händer det! Med skyddet från sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten och hon känner sig som en prinsessa. Tyvärr vet hon att alla förtrollningar bryts vid midnatt … Benedict å sin sida kan efter balen inte släppa tanken på den förtjusande men mystiska kvinnan i silverklänning. Vem är hon och hur ska han kunna hitta henne? 

En förtrollande hemlighet av Julia Quinn kom ut på svenska 4 november 2019. I original heter den An Offer from a Gentleman och kom ut 2001. Julia Quinn är en amerikansk författare som debuterade som romanceförfattare 1995 med Splendid. Julia Quinn är en pseudonym för Julie Pottinger. Hon har gett ut 37 böcker, är medlem av Romance Writers of America’s Hall of Fame, och hennes böcker har översatts till 32 språk. En förtrollande hemlighet är den tredje boken i en serie på åtta böcker om familjen Bridgerton, som även filmatiserats och kommer på Netflix 2020.

Jag har tidigare läst del 1 och 2 i den här serien och var ivrig på att läsa den här, del 3. När jag blev fast i en bilkö på 1,5 timmar så plockade jag fram den här på mobilen och började läsa. Dottern har inte läst den, så det blir ingen jämförelse den här gången.

En förtrollande hemlighet är en lättläst och välskriven romance. Styrkan i den är beskrivningen av attraktionen mellan Benedict och Sophie. Jag tycker om den här serien eftersom jag gillar familjen Bridgerton. Den känns modern och barnen är alla uppfostrade till att ha egna åsikter och vara lojala. Det är en härlig familj på många sätt. I En förtrollande hemlighet lär man känna familjen bättre eftersom Sophie får lära känna flera av dem, inte minst modern som är navet.

En förtrollande hemlighet är den jag hittills gillat minst i serien. Den bygger i hög grad på en ”trope” som jag är rätt less på – Askungen! Det finns alldeles för många likheter – en bal där attraktion uppstår, kvinnan är av lägre klass och försvinner vid midnatt. Och det är bara början. Jag förstår sen inte heller Benedicts förslag till Sophie, varför han kommer med det. Så tycker jag att han beter sig rätt illa mot Sophie i vissa stycken. Mycket i En förtrollande hemlighet är beskrivet ur mannens perspektiv – för mycket för min smak.

Jag kommer definitivt att vilja fortsätta läsa den här serien. Förmodligen när nästa del kommer på svenska. Eller på engelska som dottern gjort…

Omdöme: Lättläst romance med Askungeliknande historia.
Betyg: 4-

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Forum
Originaltitel: An Offer from a Gentleman
Översättare: Anna Thuresson
Sidor: 400
Betyg på Goodreads: 4,08 baserat på 36 350 betyg
Hur jag fick tag på den: Book Beat på mobilen
Utläst 1 december 2019.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.