En oväntad förälskelse av Julia Quinn

Greve Anthony Bridgerton är partylejonet i Londons överklasskretsar som enligt ryktet aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen ännu vet är att han nu har valt ut sin tillkommande. Men hennes rekorderliga syster tänker göra allt för att förhindra förlovningen.

En oväntad förälskelse av Julia Quinn kom ut 25 september 2019 på svenska. I original heter den The Viscount Who Loved Me och kom ut 2000. Julia Quinn är en amerikansk författare som debuterade som romanceförfattare 1995 med Splendid. Julia Quinn är en pseudonym för Julie Pottinger. Hon har gett ut 37 böcker, är medlem av Romance Writers of America’s Hall of Fame, och hennes böcker har översatts till 32 språk. En oväntad förälskelse är den andra boken i en serie på åtta böcker om familjen Bridgerton, som även filmatiserats och kommer på Netflix 2020.

2019 blev året som jag ökade min läsning av romance betydande. Romance är också vår dotters favoritgenre just nu. Flera av böckerna som jag läser har även hon läst, några har jag läst på direkt rekommendation av henne. Därför kommer recensionerna på bloggen av en del av romanceböckerna att vara i ett nytt format. De kommer att bestå av två kortare recensioner – en av mig och en av dottern. Hon fyller 20 i år, jag är 50+ vilket kan vara bra att veta.

En oväntad förälskelse blir den första som presenteras på bloggen i det nya formatet. Jag läste den på svenska (på mobilen) och dottern på engelska (på ipoden).

*********************************************************************

Dotterns omdöme

The viscount who loved me bygger på en av mina favorit ‘troper‘ (i romance), en man (av någon anledning) bestämmer sig för att gifta sig och väljer ”årets skönhet” som sin kandidat, men lo and behold en ”mindre attraktiv” och äldre släkting till henne är emot matchningen och tar varje tänkbart tillfälle för att förhindra den. När mannen (som av någon anledning alltid ska vara charmig och van vid att kvinnor tycker om honom) och släktingen (som alltid stått i skönhetens skugga) oundvikligen lock horns så så slår det gnistor… av passion. Denna tropes framgång beror nästan fullkomligt på om karaktärerna är rätt. Kate och Anthony är rätt. De är intressanta, komplexa, mänskliga, men viktigast av allt de har kemi. Jag tror på deras kärlekshistoria. Den är verklig för mig och vad mer kan man önska sig av en romance bok?

*********************************************************************

Mitt omdöme:

En oväntad förälskelse är riktigt bra romance med bra beskrivningar av attraktion och en historia utöver själva kärlekshistorien. Mycket handlar om timing när jag läser och den här läste jag precis när jag behövde det. Jag blev distraherad och gladare av att läsa den. Andrew som karaktär fick man möta redan i första boken, men i En oväntad förälskelse är det han som står i fokus. Jag tycker särskilt om hur Julia Quinn låter Andrew vara något mer än schablon av en snäll och stilig hjälte i romance. Han får ett djup och man får som läsare möta vad han brottas med i sitt inre. Det är också en kemi mellan Kate och Andrew som är trovärdig. En oväntad förälskelse är romantisk och het. Jag gillar den väldigt mycket.

Betyg: 4

Bloggat om boken har Fiktiviteter, Bokbesatt och Jessicas bokhylla

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Lovereads/Forum
Sidor: 432
Betyg på Goodreads: 4,18 baserat på 47 586 betyg
Hur jag fick tag på den: Läst på Bookbeat
Utläst 23 november 2019

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.