Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 2 är: Siffra i boktiteln (Trettondagen igår)

Idag är första jobbdagen efter ledigheten, och ännu ett tecken på att saker är tillbaka i rutinerna är Tisdagstrion. Roligt att den fortsätter även 2020! Mitt bidrag blir tre böcker som jag läst. Enda gemensamma nämnaren annars är att de är filmatiserade alla tre.

  1. 11.22.63 av Stephen King. Bygger på frågan om man kan förändra framtiden om man förflyttas bakåt i tiden. Datumet som är titeln på boken är den dag som John Kennedy mördades. TV-serien har jag skrivit om här.
  2. Child 44 av Tom Rob Smith. En väldigt spännande historia som utspelar sig under Stalintiden i Sovjetunionen. Filmen har jag också sett och skrivit om här. Med skådespelare som Joel Kinnaman, Naomi Rapace och Fares Fares.
  3. The 100 av Kass Morgan. En dystopisk ungdomsroman som utspelar sig på jorden efter en kärnvapenkatastrof. TV-serien som i säsong 1 baserades löst på boken är nu uppe i 7 säsonger. Jag är bara inne på säsong 3. Säsong 2 har jag skrivit om här.