Veckans helgfråga v. 51: Utmaningar och julbord

Fredag och dags för Mias helgfråga som den här veckan lyder: Vilken utmaning tänker ni anta? Bonusfråga: Vilken maträtt är ett måste på julbordet?

Exakt vilka utmaningar det blir har jag tänkt presentera efterhand här på bloggen, men klart är att jag fortsätter Makeutmaningen (som ju löper augusti-juni), gör en ny Boktolva och har någon form av utmaning för att läsa hyllvärmare.

På vårt julbord så är det nog skinka som är det största ”måstet”, men jag skulle ha svårt att inte ha sillen med också. I år är det första julen som jag inte äter kött, och jag tar gärna emot tips på bra vegetariska rätter. Det får inte vara för mycket baserat på feta mejeriprodukter heller…

9 kommentarer

  1. Om det inte behöver vara veganskt, utan det är just kött du inte äter, så är ju lax alltid bra. En varmrökt lax med romsås eller hjortronsås är ju inte dumt. Ägghalvor med lite stenbitsrom ovanpå.

    Gilla

  2. Kolla paleo-recept, där finns säkert bra vegetariska varianter utan mejeri. Fisk som sill är något jag har svårt att dra ner på, även om man visst skall försöka göra det med tanke på klimat o så. Mycket att tänka på när det gäller mat.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.