Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dagens bidrag till Hett i hyllan kommer från maj 2018. Den månaden kom det en hel del böcker och tyvärr kommer många av dem dyka upp i Hett i hyllan. Den tredje boken är Tystnaden av Dean Koontz (Bokfabriken). Dean Koontz är en författare som jag väl känner till namnet på men som jag inte tror jag någonsin läst något av. Det här är tydligen första delen i en serie, och sådant ökar ju chansen för att den ska bli läst. Beskrivningen är rätt intetsägande tycker jag, och det är svårt att avgöra om det här är något för mig eller inte. Någon som läst?

De som kan leva utan att lämna några digitala spår men ändå röra sig fritt och använda internet sägs befinna sig i tystnaden.

Jag måste verkligen dö nu, är de sista skälvande orden från en man som har allt men ändå tar sitt liv. I eftersvallet av hans handling står hans änka, FBI-agenten Jane Hawk. Hon är fast besluten att göra det som all sorg och ilska inom henne kräver: att finna sanningen.

Ett oroväckande mönster träder fram. Hawks make verkar inte vara ensam. Många framgångsrika människor, till synes lyckliga och rofyllda, har den senaste tiden begått självmord. Någon verkar försöka skydda en hemlighet så viktig eller hemsk att ett människoliv inte är värt någonting i jämförelse.