När Ellinors far dör upptäcker hon och systrarna att han har investerat i ett företag som ligger på randen till konkurs. Motvilligt åker Ellinor till den lilla orten Kullaby där den olönsamma firman Karlssons Konfektyr ligger.
Micke trivs med tystnaden och lugnet i sitt ensliga hus i skogen. Där lagar han sin fudge och snickrar sina fågelholkar. Han står inför årets mest hektiska period, med långa arbetsdagar och slitsamma julmarknader och har inga planer på förändring. När Ellinor sveper in i hans liv är attraktionen mellan dem omedelbar. Men Ellinors krav är skoningslösa: öka lönsamheten eller lägg ner. Och plötsligt är det inte bara Mickes företag som står på spel utan även hans hjärta.

Två hjärtans karameller av Sofia Fritzson kom ut 4 oktober 2019. Sofia Fritzson är en svensk författare som debuterar med Två hjärtans karameller. Hon har tidigare skrivit noveller. Under en kurs för Simona Ahrnstedt vaknade intresset för att skriva romance.

Det var dags för en resa igen, och jag letade efter lättläst feelgood att läsa på mobilen. Hade sett att andra läst Två hjärtans karameller och bestämde mig för att prova.

Två hjärtans karameller är en charmig berättelse i fin julstämning. Som en karamell, vilket också står i fokus i berättelsen. Två hjärtans karameller utspelar sig strax före jul och med snö och julmarknader är det en perfekt feelgood att läsa så här års. Jag tycker om hur berättelsen är uppbyggd med omväxlande perspektiv mellan Ellinor och Micke. Det gör att jag som läsare får mer förståelse för karaktärerna.

Två hjärtans karameller är en relativt kort bok, vilket jag tycker är en nackdel. Det känns som om man precis börjat lärt känna Ellinor och Micke. Det hade gett mer djup åt berättelsen om den varit något längre. Det blir heller inte så mycket ”svärta” som jag tycker det behövs för att en bok i den här genren ska få det lilla extra. jag hade också velat veta mer om deras barndom som berörs kort. Fördelen är att det inte hinns med så många missförstånd mellan karaktärerna som är vanlig i genren. Trots att man inte lär känna dem så mycket så är attraktionen mellan Ellinor och Micke bra och trovärdigt beskriven, inklusive sexscenerna.

Jag skulle gärna läsa mer av Sofia Fritzson. För er som vill ha feelgood med julkänsla så rekommenderar jag den här.

Omdöme: Julig och charmig feelgood
Betyg: 4-

Bloggat om boken har Nilmas bokhylla, Sofies bokhylla, Johannas deckarhörna,  hyllan och Boktycke

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Lavender Lit
Sidor: 240
Betyg på Goodreads: 3,37 baserat på 94 betyg
Hur jag fick tag på den: Book Beat
Utläst 5 december 2019.