Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Efter sex olästa böcker från april 2018 är det dags för maj 2018. Tyvärr kommer många av dem dyka upp nu i Hett i hyllan. Den första boken ut är Macbeth av Jo Nesbø. Det här var en bok som jag fick efter fråga till förlaget. Jag började läsa den men fastnade inte. Har försökt ytterligare en gång, men tyvärr samma sak, vilken är ovanligt med en bok av Jo Nesbø. Jag tror det här är den bok som ger mig mest dåligt samvete bland olästa böcker. Men min plan är fortfarande att den ska läsas! Någon av er som läst?

Kommissarie Macbeth är stadens främsta polis. När ett tillslag mot en stor knarkleverans förvandlas till ett blodbad blir det hans uppgift att rensa upp. Macbeth tycks ha allt inom räckhåll – makt, pengar och respekt. Men han är även en före detta missbrukare, med ett trasigt förflutet. Plågad av hallucinationer och paranoia kommer han inte att kunna få det som rättmätigt är hans, om han inte dödar för det. Jo Nesbø har förvandlat Shakespeares berömda pjäs till en gastkramande thriller om makt, hämnd och skuld.