Tisdagstrion v. 49: Hej, mitt vinterland!

Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 49 är: Hej, mitt vinterland!

Passande tema när nu snön kommit på riktigt här. Hoppas den stannar till julen. Snö får helt enkelt vara det gemensamma temat i veckans trio. Den här gången får temat i temat vara deckare.

  1. Det som göms i snö av Carin Gerhardsen. Här får titeln räcka – en thriller där snön spelar roll.
  2. Prästens lilla flicka av Susan Casserfelt. En deckare som utspelar sig i Örnsköldsvik. När en ung flicka försvinner så försvåras letandet av en snöstorm.
  3. Skuggorna ruva av Jonas Moström. Det är kallt, snö och luciatider i den här deckaren som utspelar sig i Jämtland.

10 kommentarer

  1. Hustrun kommer från Jämtland. Jag kanske skulle spana in Skuggorna ruva 🙂
    Hon läser dock aldrig deckare, så det är ingen mening att jag ger henne den i julklapp.

    Gilla

  2. Prästens lilla flicka kanske vore något, lite nyfiken på platsen Örnsköldsvik, då en del av min släktforskning (på mormors sida) tog mig upp till dom trakterna via kyrkböckerna. Intressant med ett då och ett nu, jämförelsen av bilder man skapar sig via olika texter. Tack för tips!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.