En feelgood-romance om att finna sig själv, på en plats där man inte alls passar in. Storstadstjejen Stella är strandsatt på landet. På ett dygn har hon förlorat allt: sin fästman, sitt hem och sitt jobb. Efter att ha supit sig redlös, cyberstalkat sitt ex och fulgråtit inser Stella att hon inte kan vara kvar i Stockholm. Hon är pank, hungrig och vilsen. Det finns ett enda ställe där hon kan slicka sina sår. Ett kallt, smutsigt torp på landet. Omgiven av galna getter, truliga tonåringar och ett styck självgod ekobonde, som är oväntat bra på att kyssas, dras Stella in i konflikterna på den lilla orten Laholm.

Bara lite till av Simona Ahrnstedt hade recensionsdatum 16 oktober 2019. Simona Ahrnstedt är en svensk författare, leg. psykolog, kbt-terapeut. Hon debuterade 2010 med Överenskommelser. Hon har gett ut åtta romaner i genren romance och en erotisk novell. Bara lite till är hennes åttonde roman.

Jag har läst alla Simonas böcker, och det är mycket tack vare henne som jag återupptäckt romancegenren. En ny bok av henne är ett måste, och blev mycket glad när den kom överraskande med posten. Den fick prioritet i läshögen.

Bara lite till är en romance med stor mysfaktor. Den innehåller alla de rätta elementen och Simona Ahrnstedt vet hur man skriver romance. Framförallt så är det attraktionen mellan Stella och Thor som är fantastiskt bra beskriven. Jag tror på den fullt och helt, det är en beskrivning av äkta attraktion mellan två vuxna människor. Det är heller aldrig tal om någon form av triangeldrama vilket jag uppskattar, och de problem som de stöter på, den tveksamhet som uppstår i ett begynnande förhållande känns realistisk. Det är inte alltid fallet i romance.

För ovanlighets skull är det den manliga karaktären jag fastnar för i Bara lite till. Han står med båda fötterna på jorden utåt sett, men funderar mycket, och känner en osäkerhet inför livets olika val som jag tror många män gör, men inte tillåts visa. Stella är en karaktär som passar i boken, men hon kommer inte lika nära mig som Thor. Men bägge karaktärerna agerar trovärdigt på de motgångar de får gå igenom.

Simona Ahrnstedt är min favorit bland romanceförfattare, och jag ser alltid fram med stor förväntan mot hennes böcker. Jag tyckte mycket om Bara lite till, och den är bra, men jag blev inte så absorberad och uppslukad som jag brukar bli av hennes böcker. Det var något som saknades för mig när jag läste den, men jag kan inte helt sätta fingret på vad. Möjligen kan det vara att mycket cirklar kring krocken mellan storstadslivet och småstadslivet, och det är en fråga som inte engagerar mig så mycket. Jag har bott på landet, och ser ingenting romantiskt eller attraktivt med det, så jag har svårt att leva mig in i situationen.

Efter att jag läst Bara lite till var jag på Bokens Afton här i Sundsvall och lyssnade på Simona Ahrnstedt (och Åsa Hellberg). Det var en intressant kväll med tänkvärda diskussioner, inte minst om möjligheten att inom ramen för romance lyfta viktiga frågor. Även i Bara lite till lyfts aktuella ämnen, exempelvis så är Thor ekobonde.

Jag kommer fortsatt att hålla utkik efter fler böcker av Simona Ahrnstedt, för bra romance kan jag inte få för mycket av.

Omdöme: Romancefeelgood om småstadsliv, attraktion och att hitta hem.
Betyg: 4

Bloggat om boken har Villa Freja och Mitt liv som boknörd

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Forum
Sidor: 420
Betyg på Goodreads: 3,88 baserat på 56 betyg
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar
Utläst 25 oktober 2019