Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 46 är: Europa runt

Oftast läser jag böcker från de nordiska länderna eller Storbritannien om vi pratar om Europa. Så för att utmana mig själv blir det exempel från tre andra europeiska länder. Väldigt blandat bandat kan man säga.

  1. Tyskland. Snövit ska döav Nele Neuhaus. Det här är egentligen den fjärde delen i en tysk deckarserie, men den första som översatts till svenska. Det har kommit två delar till på svenska och jag hoppas det kommer fler.
  2. Frankrike. Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Jag och litteratur från Frankrike kommer ganska sällan överens. Det är få böcker som jag gillat. Men just den här älskade jag.
  3. Italien. Rosens namn på Umberto Eco har åtskilliga år på nacken, men jag får fortfarande rysningar när jag tänker på den. På ett bra sätt. Filosofi, religion och deckare i en enda väldigt bra mix.