Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat vecka 44 är: Spännande & otäckt

Många läser skräck den här tiden på året, men jag brukar hävda att skräck inte är min grej. Spännande och otäckt kan det ju vara ändå på många sätt. Ofta brukar jag säga att verkligheten överträffar fiktionen i att vara otäck. Men den här gången väljer jag tre böcker som var obehagliga på många olika plan, och i alla fall ligger nära skräckgenren.

  1. Sjuka själar av Kristina Ohlsson. Jag har läst alla Kristina Ohlssons deckare men var lite skeptisk till den här som klassades som skräck. Oerhört obehaglig var den men mer på det psykologiska planet. Och förstås väldigt bra.
  2. Inga kelgrisar, inga styvbarn av Cia Sigesgård läste jag 2014 och jag minns fortfarande vilket starkt intryck den gjorde. Sällan har en bok gjort mig så illamående. Jag skulle gärna läsa mer av henne, men tror inte hon kommit ut med någon mer roman.
  3. De mörkermärkta av Mattias Levinger och Johannes Pinter är den första delen i en serie. Jag har läst andra delen (Stormskörd) också. Det här är en spänningsroman med inslag av skräck och övernaturlighet som utspelar sig i Stockholm. Jag var förvånad över hur mycket jag gillade den!