En annorlunda allians av Julia Quinn

Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.
Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.

Familjen Bridgerton. En annorlunda allians av Julia Quinn kom ut 15 augusti 2019. I original heter den The Duke and I och kom ut 2000. Julia Quinn är en amerikansk författare som debuterade som romanceförfattare 1995 med Splendid. Julia Quinn är en pseudonym för Julie Pottinger. Hon har gett ut 37 böcker, är medlem av Romance Writers of America’s Hall of Fame, och hennes böcker har översatts till 32 språk. En annorlunda allians är den första boken i en serie på åtta böcker om familjen Bridgerton, som även filmatiserats och kommer på Netflix 2020.

Den här boken hade jag sett tips om på Instagram (bl.a. av Simona Ahrnstedt) och när jag fick chansen att låna den så gjorde jag det. Ny bra romance är jag alltid nyfiken på.

En annorlunda allians är en välskriven och bra historisk romance. Det finns några saker som är extra viktiga för mig vad gäller romance. Det första är karaktärerna, i synnerhet de kvinnliga. Det ska inte vara några våp som dånar och blir som mähän i männens närvaro. De får också gärna inte vara purunga, i alla fall ska de ha en mognad till sinnet. En bra romance ska ha en bakgrundshistoria mer än ”bara” romantik. Men det ska vara attraktion och det ska beskrivas på ett naturligt sätt. Alla dessa kriterier uppfyller En annorlunda allians. Att jag faller för den här boken är mycket beroende på hur Daphne Bridgerton beskrivs – jag gillar henne verkligen!

Överlag så innehåller En annorlunda allians flera bra beskrivna karaktärer. Det är människor som känns verkliga, påverkade av livet men ändå starka i grunden. Familjen Bridgerton känns inte typisk för tidsperioden, men verkar vara en härlig familj med god sammanhållning och respekt. Berättelsen genomsyras av just det – respekt – inte minst mellan kvinnor och män, och mellan Daphne och Simon. Skvallerinläggen som inleder varje kapitel är ett bra grepp, som gör att man läser händelserna lite annorlunda.

Attraktionen är förstås en viktig del i romance, och flirten mellan Daphne och Simon  är charmig, om än kryddad som vanligt med en del missförstånd. Bra sexscener har Julia Quinn också lyckats få till. Om man vill ha clean romance är En annorlunda allians inte en bok man ska välja.

Jag var precis på rätt humör när jag läste En annorlunda allians, och den gjorde mig glad. Jag kommer definitivt att vilja läsa nästa del av den här serien. Den är redan nerladdad på telefonen.

Omdöme: Välskriven historisk romance med härliga karaktärer
Betyg: 4

Bloggat om boken har Johannas deckarhörna, Boklådan, Jessicas bokhylla och Mias bokhörna

Mer om boken kan du läsa här.
Förlag: Forum
Originaltitel: The Duke and I
Översättare: Anna Thuresson
Sidor: 415
Betyg på Goodreads: 4,09 baserat på 76 178 betyg
Hur jag fick tag på den: Lånat av en vän
Utläst 29 september 2019.

2 kommentarer

  1. Jag gillar inte romance, men efter att ha lagt upp min egen, riktigt usla, roman, inser jag att den nog kan klassas som romance. Jag kastar alltså sten i glashus…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.