Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Inte heller den här helgen tycks det bli så mycket läsande, vi är i Uppsala för att fira en väns födelsedag och umgås med dottern. Mycket roligt att träffa vänner vi inte sett på många många år och få chans att dansa. Och att få mysa med bästa dottern. Jag ska vidare på en jobbresa direkt härifrån, och det tveksamt hur mycket det blir läst de närmaste dagarna. I torsdags fick jag tre mycket efterlängtade böcker och det var svårt att välja vilken som skulle läsas först! Men eftersom Viveca Sten kommer på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall om bara ett par veckor så fick det bli hennes nya bok, I hemlighet begravd, som fick prioritet.

Smakbiten kommer från sid 62

Hade Astrid i själva verkat velat tala om något som ledde till hennes försvinnande? Något mörkt och otäckt som hon inte kunde hantera på egen hand?
Sökte hon någon att anförtro sig åt?
Nej, det var för långsökt. Nora skakade på huvudet åt sina egna funderingar. Hon inbillade sig bara.
Ändå bet sig tanken fast. Vad hade hänt om hon varit mer lyhörd den gången? Ställt fler följdfrågor och fått Astrid att öppna sig. Tagit sig tid att lyssna ordentligt. 
Det spelade ingen roll, det var för sent. Det var precis som i Minas fall. Nora hade inte räckt till.
Hon fick svårt att svälja.